Församlingsresa till vänförsamlingen Nuckö i Estland

fr 10.8 kl. 14.30 - sö 12.8 kl. 22.00

Församlingsresa till vänförsamlingen Nuckö i Estland

Nuckö, Estland

Församlingsresa till vänförsamlingen Nuckö i västra Estland.

Följ med på vår församlingsresa till vänförsamlingen Nuckö i västra Estland 10.-12.8 med start kl. 14.30 på fredag. I Nuckö har estlandssvenskar bott och många sommargäster vistas där fortfarande. Det finns ett svenskt gymnasium. Under resan åker vi till Odensholm som är en ö nordväst om Estland ca 7 km från fastlandet. Ön har varit bebodd och Jesu kapell byggdes på 1760-talet. Endast en ruin av kapellet finns kvar. Vi kommer också att besöka Aibolands museum i Hapsal. På söndag deltar vi i gudstjänsten i Nuckö kyrka. I resans pris 150 euro per person ingår båt- och bussresorna, övernattning två nätter samt måltider.
För mera information Ann-Christin Lintula tfn 050 432 7526 eller ann-christin.lintula@evl.fi. Bindande anmälan till 09 8050 3000 eller esbosvenskaforsamling@evl.fi senast 25.6.2018. Maximiantal deltagare är 20 personer.

församlingssekreterare
Kyrkogatan 10
02770 Esbo
kyrkoherde
Kyrkogatan 10
02770 Esbo

lö 25.8 kl. 10.00 -12.00

Guidad vandring på Kyrkans begravningsplats, guidning på svenska i Esbo domkyrka

Guidad vandring på svenska på Kyrkans begravningsplats äldsta delar kl. 10. Guidning på svenska i Esbo domkyrka kl. 11.
lö 25.8 kl. 17.30

Mataskär

Esbodagen: Rundvandring på Mataskär

Kom med på rundvandring på Mataskärs lägercentrum på Esbodagen!

Vem ska bli vår herde? Paneldebatt med kyrkoherdekandidaterna

Vem ska bli vår nya kyrkoherde? Fyra personer har sökt tjänsten: stiftsdekanen i Borgå stift, Magnus Riska, kyrkoherden i Lovisa svenska församling, Karl af Hällström, kaplanen i Ekenäsnejdens svenska församling, Monica Cleve samt kaplanen i Esbo svenska församling, Kira Ertman.