Du behövs som frivillig!

Vill du göra gott? Vill du dela med dig av din tid? Nu har du chansen! Du behövs! I Esbo svenska församling gör vi frivilligarbete på många sätt - det finns alltid behov av frivilliga i församlingsarbetet.

Du kan vara kvinna eller man, ung, medelålders eller äldre. Du kan t.ex. delta i hjälpinsatser och insamlingar, sjunga i kör,vara stödperson för äldre och ensamma, hjälpa till i högmässan som kyrkvärd eller nattvardsassistent, ställa upp som inhoppare i barnverksamheten, hjälpa till med servering,  eller delta i talkoarbete. Ungdomar behövs t.ex. som klubbledare och hjälpledare.

Du ställer upp enligt dina egna möjligheter och förutsättningar – du kan hjälpa till regelbundet eller mer sporadiskt.

Som frivillig är du inte ensam, du är en del av ett nätverk av frivilliga. Du blir bekant med andra församlingsmedlemmar och har chansen att göra något för dina medmänniskor. Du får alltid stöd och handledning för din uppgift.

Dagklubben

Du behövs i:

GUDSTJÄNSTLIVET:

• Kyrkvärd (delar ut psalmböcker och gudstjänstformulär, tänder ljus m.m.)
  • Textläsare i gudstjänsten
  • Nattvardsassistent - introduktion ges!
  • Kaffevärd vid kyrkkaffen m.m.

VUXENARBETET

• Ledare för samtals- och smågrupper

DIAKONIARBETET

• Besöksvän
  • Stödperson åt äldre, ensamma, eller rörelsehindrade
  • Praktisk hjälp med t.ex.snöskottning, butiksbesök, sällskap på promenader m.m.
  • Sjukhusassistent/patientvän
  • Gemensamt Ansvar-insamlare
  • Assistent på seniorläger
  • Deltagare i hantverks- och andra grupper som arbetar för internationell diakoni och mission

Ljuständning i Esbo domkyrka

MUSIKVERKSAMHETEN

• Körsångare
  • Olika slags musikprogram

BARN- OCH FAMILJEVERKSAMHETEN

• Inhoppare i barnverksamheten
  • Barnvakt
  • Praktisk hjälp och avlastning åt barnfamiljer
  • Söndagsskollärare

SKRIFTSKOLAN OCH UNGDOMSARBETET

• Klubbledare
  • Hjälpledare
  • Lägerassistent

Utbildningsdag för frivilliga på Mataskärs lägercentrum lö. 27.1.2018 kl. 10–15.

Är du intresserad av eller redan aktiv inom frivilligarbetet i Esbo svenska församling, med tonvikt på gudstjänsten (textläsning, kyrkvärd, kaffevärd, nattvardsassistent) eller som besöksvän på sjukhus och vårdinrättningar? Kom med på vår utbildnings- och inspirationsdag!

Maria Sten, sakkunnig på Kyrkans central för det svenska arbetet, går närmare in på vad det innebär att vara frivillig just i församlingen. Lunch + kaffe serveras, utbildningsdagen är gratis. Anmälan senast on. 24.1, 040 531 1046, heidi.jantti@evl.fi

kaplan
Kyrkogatan 10