Kammarkören Novena

Kammarkören Novena grundades av Nina Kronlund år 2004 och är verksam inom Esbo svenska församling, Kören vill utforska såväl känd som mindre välkänd kammarkörsrepertoar, från medeltida till moderna tongångar. Novena har tillsammans med orkester och solister framfört bl.a. Bachs Juloratorium, Buxtehudes Membra Jesu nostri, T-J Kyllönens Missa Festiva, Takolanders Jazzmässa och Respighis Lauda per la Natività del Våren 2011 gav Novena ut CD-skivan Maria. I december 2013 uruppförde kören satserna 1 & 2 ur Peter Hillis Fyra sånger till text av Edith Södergran, ett beställningverk för Kammarkören Novena.

I april 2014 framförde Novena en uppskattad konsertversion av Jesus Christ Superstar i Esbovikens kyrka. Kören har även gjort viskonserter i olika former och medverkat i radio- och tv-sändningar samt konserterat i Dublin, i Venedig och på olika orter i hemlandet. Novena samarbetar ofta med andra körer och dirigenter. Många av körens medlemmar medverkar som solister på konserterna.

Nina Kronlund, dirigent

Nina Kronlund är sedan januari 2003 kantor i Esbo svenska församling. Dessförinnan har hon arbetat som kantor i Borgå och Helsingfors. Kronlund har verkat som dirigent för Västnyländska kammarkören i Ekenäs och damkören Eviva i Helsingfors. Åren 2012-13 medverkade Kronlund i musikalen Kristina från Duvemåla på Svenska teatern. Kronlund har förtroendeuppdraget som förbundsdirigent inom Finlands svenska kyrkosångsförbund. Hon är medlem i de professionella vokalensemblerna Straumr och Helsingfors kammarkör.

Novena finns även på facebook. Gå gärna in och gilla.

Mer information om kören finns på www.novena.fi