Juvenalia körens julkonsert

ti 19.12 kl. 19.00 - kl. 20.15

Esbo domkyrka

Julmusik med Juvenalia kören med Matti Järvinen och Júlia Heéger som dirigent. Fritt inträde, program 10 €

Lukasevangeliet är stommen för Juvenalia-körens julkonsert, där kören bland annat framför evangeliets texter i olika kompositörers uttryck och tolkning. I konserten kan man uppleva hur samma texter har inspirerat kompositörer från 1500-talet till idag och gett upphov till känslofull musik där glädje möter andakt. Trots att det i vissa verk finns triumferande glädje och glödande känslor, är det ändå ofta den rofyllda Maria som står i centrum. I henne har kompositörer funnit ömhet, värme och ro, som vi så ofta förknippar med julen.

Esbo svenska församling, Tuomiokirkkoseurakunta

må 8.4 kl. 19.00 -20.00

Esbo domkyrka

Gjermund Larsen Trio (NO)

Musikalisk magi från fjordarnas land!
fr 19.4 kl. 21.00

Esbo domkyrka

Ambrosius Beber: Markuspassionen (1610)

Bebers fina renässanspassion framförs nu för andra gången av MGRENsemble. Välkomna till Esbo domkyrka till denna magiska långfredagskonsert!