Palmsöndagskonsert: Buxtehude: Membra Jesu nostri

sö 10.4 kl. 18.00 – 19.10

Esbo domkyrka

Esbo domkyrkokantorer, MGRENsemble dir. Anssi Mattila, Helianna Herkkola, Marja-Stiina Pesonen, Anna-Liisa Haunio, Juho Punkeri, Juhana Kotilainen.

Fritt inträde.

Kollekt till förmån för insamlingen Gemensamt ansvar.

På palmsöndagen 10.4. klo 18 framförs i Esbo domkyrka Dietrich Buxtehudes (1637-1707) storslagna passionsverk Membra Jesu nostri eller Vår Herres Jesu lemmar. Var och en av verkets sju kantater är tillägnad en av den korsfäste Kristus kroppsdelar. Texten baserar sig på ett poem av munken Arnulf av Louvain (c. 1200-1250). På medeltida vis beskrivs Kristi plågor på korset i raka och oförskönade ordalag.

I MGRENsemble sjunger denna gång Esbo domkyrkokantorer samt solisterna Helianna Herkkola, Marja-Stiina Pesonen, Anna-Liisa Haunio, Juho Punkeri och Juhana Kotilainen. Bland instrumenten hör vi förutom barockstråkar även bl.a. dulcian och luta.

• Musik Musik

Esbo svenska församling, Tuomiokirkkoseurakunta