Vi glömmer inte Ukraina - välgörenhetskväll

on 14.9 kl. 18.30 – 20.00
Två händer med en fredsduva i grafisk form och Ukrainas blågula färger

Petruskyrkan, Skogsbäcksvägen 15, 00630 Helsingfors

En kväll då vi samlar in medel för Ukraina

Gäster: Irina Fedorenko och Julia Shevchuk berättar om flykten från Ukraina och arbetet med återuppbyggnad av landet. En konkret inblick i nuläget men också tankar om vardagen i ett nytt land utan sina närmaste (på engelska med tolkning till svenska).

Bägge gästerna flydde från Ukraina i mars. Familjemedlemmar, nära och kära finns fortfarande kvar i Ukraina. Från Finland arbetar de konkret med återuppbyggnaden av sitt hemland genom det Nordiska Miljöfinansieringsbolaget NEFCO.

Från Kyrkans Utlandshjälp deltar Erik Nyström, nyss hemkommen från en resa i Ukraina. Nyström berättar om hjälpbehovet inför vintern och hur hjälpen samordnas.

Den estlandssvenska musikern Sofia Joons Gylling spelar folkmusik från Gammalsvenskby i Cherson-regionen i södra Ukraina.

Du kan bidra till Ukrainahjälp under kvällen.

Kaffeservering.

Välgörenhetskvällen är i samarbete med Esbo och Helsingfors svenska församlingar.

Info på Kyrkan i Helsingfors Öppna länk i ny flik

Helsingfors svenska församlingar