Musik i sommarkvällen - SOMMARTONER Maria Kalaniemi, dragspel & sång; Timo Alakotila,piano

sön 16.6 kl. 19.00
Timo Alakotila och Maria Kalaniemi med dragspel i sin famn.

Esbo domkyrka

SUVISÄVELIÄ / SOMMARTONER; Maria Kalaniemi, dragspel & sång; Timo Alakotila, piano; Traditionellt samt egna kompositioner; Fritt inträde. Du kan ge en frivillig summa för att understöda musikarbetet i Esbo domkyrka; Maria Kalaniemi och Timo Alakotila har arbetat tillsammans över 30 år. Man kan gott säga att dessa musiker är pionjärer och vägvisare inom den nya folkmusikvågen i Finland. De har erhållit många pris och erkännanden för sin musikaliska verksamhet. Med åren har Timo och Maria hunnit bli mästerligt samspelta. Det förefaller ibland som de ingått en musikalisk allians. Kombinationen dragspel och piano, två instrument som ju lämpar sig för såväl solospel som ackompanjemang, öppnar stora möjligheter. Marias och Timos lyhörda samspel gör att musiken verkar sprungen från ett väsen med fyra händer.

Collage; Timo Alakotila, fotograf Marko Mäkinen och Maria Kalaniemi, fotograf Elina Brotherus.

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik