Advent och jul i Esbo svenska församling

Teckning av en julkrubba med Maria, Josef och barnet , en ängel och herdar samt Betlehemsstjärnan.
Illustration: Sofie Björkgren-Näse

Första söndagen i advent 29.11.
Vi sjunger Hosianna, men vi gör det hemma! Streamad gudstjänst från Esbo domkyrka kl. 12.15. Heidi Jäntti, Mirja von Martens, Markus Malmgren, Eeva-Liisa Malmgren, Nina Kronlund, Mauriz Brunell och musiker från Esbo barock medverkar. Församlingen är inte närvarande i kyrkan. Gudstjänsten kan ses på Facebook också efteråt.

Hosianna på Mataskär
Mataskärs lägercentrum sö  29.11 kl. 16. Kom med och välkomna adventstiden! Barnkören, Mauriz Brunell, Eeva-Liisa Malmgren och Brita Ahlbeck medverkar.  Vi sjunger Hosianna och Nu tändas tusen juleljus i skenet av lyktor och facklor. Ta gärna en egen lykta med! Hela evenemanget ordnas utomhus.

Andra söndagen i advent, självständighetsdagen 6.12.
Esbo domkyrka kl. 10. (OBS tiden!) Streamad tvåspråkig gudstjänst. Församlingen är inte närvarande i kyrkan. Johan Kanckos, Marja Malvaranta och Eeva-Liisa Malmgren. Uppvaktning vid hjältegravarna kl. 11.30. Gudstjänsten och uppvaktningen direktsänds på Facebook och kan ses också efteråt.

Tredje söndagen i advent 13.12. Streamad gudstjänst från Esbo domkyrka kl. 12.15. Heidi Jäntti, Mauriz Brunell, Nina Kronlund. Församlingen är inte närvarande i kyrkan. Direktsändningen på Facebook kan ses också efteråt.

Fjärde söndagen i advent 20.12.
Esbo domkyrka kl. 12.15 Gudstjänst. Kira Ertman, Mauriz Brunell, Nina Kronlund. Esbo Lucia med följe medverkar.*

Julafton to 24.12.
Köklax kapell kl. 11. Julbön med små och stora. Johan Kanckos, Eeva-Liisa Malmgren. Max. 55 pers.
Esbo domkyrka kl. 12. Julbön med små och stora Esbo domkyrka Mirja von Martens, Nina Kronlund.*
Esbo domkyrka kl. 13. Julbön med små och stora. Mirja von Martens, Nina Kronlund, Markus Malmgren.* Julbönen direktsänds på Facebook och kan ses också efteråt.
Alberga kyrka kl. 13.30 Julbön med små och stora. Heidi Jäntti, Mauriz Brunell. Max. 120 pers.
Esbovikens kyrka kl. 13.30 Julbön med små och stora Esbovikens kyrka. Brita Ahlbeck och Eeva-Liisa Malmgren. Johan Krogius, solosång. Max. 140 pers.
Esbo domkyrka kl. 17. Julbön. Johan Kanckos, Nina Kronlund, Markus Malmgren.*

Juldagen fre 25.12.
Esbo domkyrka kl. 7. Julotta. Brita Ahlbeck, Nina Kronlund, Eeva-Liisa Malmgren.*
OBS! Ingen julotta i Mataskärs kapell!

Annandag jul, Stefanidagen lö 26.12.
Esbo domkyrka kl. 12.15 Högmässa. Heidi Jäntti, Mauriz Brunell.

Första söndagen efter jul 27.12.
Esbo domkyrka kl. 12.15 Julpsalmsmässa. Johan Kanckos, Eeva-Liisa Malmgren. Johan Krogius, solosång*. Vi sjunger de vackraste julpsalmerna och lyssnar bl.a. till O, helga natt.

Nyårsdagen fre 1.1.2021.
Esbo domkyrka kl. 12.15 Högmässa. Brita Ahlbeck, Eeva-Liisa Malmgren.*

Andra söndagen efter jul 3.1.
Esbo domkyrka kl. 12.15 Högmässa. Heidi Jäntti, Eeva-Liisa Malmgren.*

Trettondagen on 6.1.
Esbo domkyrka kl. 12.15 Högmässa. Mirja von Martens, Nina Kronlund, Markus Malmgren.*

På grund av coronavirusepidemin kan programändringar och inhiberingar förekomma med kort varsel. *Antalet personer i Esbo domkyrka och även i andra kyrkor är begränsat, närmare information senare.

Esbo barocks julkonsert

On 30.12. Esbo domkyrka kl. 19. G. Ph. Telemann och P. Prowo. Solister: Mats Lillhannus, tenor, Hanna Haapamäki, blockflöjt. Pieta Mattila, viola da gamba. Esbo barocks ensemble: Susanne Helasvuo, violin, Anna Pohjola, violin, Terhi Lehtiniemi, altviolin. Jukka Kaukola, cello, Laura Vihreäpuu, orgel och cembalo. Fritt inträde. Program 20 €, medlemspris 10 €. Antalet personer i kyrkan kan begränsas, närmare information senare. Programändringar och inhibering kan även förekomma!