Till nyhetslistan

Massvis av starkt rosafärgade pelargonplantor i lådor som väntar på utplantering. Blomhavet, innan utplanteringen sätter i gång i början av juni. Foto: Eija Harju.

Kyrkan i Esbo söker sommarjobbare till begravningsplatserna

5.1.2022 13.59

Sommaren 2022 anställer Esbo kyrkliga samfällighet cirka 80 säsongsarbetare till begravningsplatserna. Säsongsarbetare anställs till Kapellets, Klockarmalmens och Kyrkans begravningsplatser. Sammanlagt finns det fem begravningsplatser och urnlundar inom samfälligheten. 

För sex säsongsarbetsledare, en miljövårdsarbetare och femtio säsongsarbetare varar jobben för hela sommarsäsongen. Ytterligare anställs tjugo unga sommarjobbare som får en månads arbete under sommaren. 

Ansökningen är i gång

Ansökningstiden för säsongsarbetsledare och miljövårdsarbetare är till och med 31.1.2022 (kl.12.00) 

Ansökningstiden för säsongsarbetarna och sommarjobbare i åldern 16–17 år är till och med 13.2.2022 (kl.12.00). 

I rekry-tillämpningen KirkkoHR ges mer detaljerad beskrivning av arbetet och möjlighet att skicka in en elektronisk ansökan (på finska). Det går bra att lämna in en ansökan på svenska.  

Foto: Eija Harju

Tjugo unga kan söka sommarjobb för en månad 

Är du i åldern 16–17 år har du möjlighet att söka sommarjobb för en månad på Kapellets, Klockarmalmens och Kyrkans begravningsplatser. Till arbetsuppgifterna hör att allmänt hålla gravgården snygg och sköta blomplanteringar, klippa gräs och rensa ogräs. Arbetet inleds i juni – juli. 

Länk till rekryteringsinfo och ansökan: https://rekry.evl.fi/rekry2/#/job/16931?portal=rekry2&source=appÖppna länk i ny flik 

Femtio säsongsarbetare till Kapellets, Klockarmalmens och Kyrkans begravningsplatser 

Till arbetet hör gravskötsel och allmän skötsel av gravgården. Till exempel, gräsklippning, bevattning av blommor och växter, att kratta och rensa ogräs. Den sökande bör ha fyllt 18 år. Arbetet inleds i april – juni eller enligt överenskommelse. 

Länk till rekryteringsinfo och ansökan: https://rekry.evl.fi/rekry2/#/job/16932?portal=rekry2&source=appÖppna länk i ny flik 

Säsongsarbetsledare 

Den sökande bör minst ha avlagd trädgårdsmästarexamen. Som meriter räknas tidigare erfarenhet av arbete inom grönbranschen, skötsel av gravgård och arbetsuppgift som förman eller arbetsledare. 

Länk till rekryteringsinfo och ansökan: https://rekry.evl.fi/rekry2/#/job/16929?portal=rekry2&source=appÖppna länk i ny flik 

Miljövårdsarbetare 

Till Klockarmalmens begravningsplats anställs en miljövårdsarbetare för underhållsarbeten och skötsel av områdena i anslutning till begravningsplatsen. Den sökande bör minst ha avlagd trädgårdsmästarexamen. Anställningen är tidsbunden och arbetet inleds i april 2022 eller enligt överenskommelse. Tidigare arbetserfarenhet inom grönbranschen och av underhållsarbete ses som meriter. 

Länk till rekryteringsinfo och ansökan: https://rekry.evl.fi/rekry2/#/job/16930?portal=rekry2&source=appÖppna länk i ny flik 

Tilläggsinformation:  Arbetsledare för begravningsväsendet Sirpa Lehtinen tfn 09 80502356 vardagar mellan kl.13–14.