Församlingen och servicecentralen

Esbo svenska församlings kansli och församlingens anställda finns på Kyrkogatan 10 i Esbo centrum. Öppet måndag–fredag kl. 9–15.

Telefon: (09) 8050 3000, e-post esbosvenskaforsamling@evl.fi

Postadress: PB 202, 02771 Esbo

Kontakt med anställda – använd gärna direktnumren när du ringer oss!

Servicecentralen

Esbo församlingars servicecentral finns på Kyrkogatan 1, 02770 Esbo. Öppet måndag-fredag kl. 9-15.

Församlingarna i Esbo har en gemensam servicecentral, som sköter de uppgifter som tidigare sköttes av kyrkoherdeämbetena och gravkontoret.

Alla Esbo församlingars myndighets- och bokningstjänster finns på samma ställe, på Kyrkogatan 1 i Esbo centrum.

Servicecentralen sköter bokningar av dop, vigslar och jordfästningar samt frågor som hänför sig till begravningar och skötsel av gravar. Till servicecentralen hör ett centralregister, som motsvarar kyrkböckerna, med information om medlemmarna i Esbos församlingar.

Ämbetsbetyg och släktutredningar beställs direkt från centralregistret. Servicecentralen sköter också beställningarna av Kyrkpressen.