Musiken i Esbo svenska församling. Bild av noter och pianotangenter.
Musiken i Esbo svenska församling

Välkommen till musikens hemsidor. Vi strävar till att erbjuda en så mångsidig musikverksamhet som möjligt och vi hoppas att du hittar något här som tilltalar just dej. Om du själv vill vara med och musicera tillsammans med andra har vi flera körer som ständigt är öppna för nya medlemmar. Vill du gå på konsert har du möjlighet att så gott som året runt lyssna på musik i våra kyrkor, och för det mesta dessutom helt gratis. I våra vanliga mässor och gudstjänster bjuder vi på olika typer av musik och försöker uppmuntra alla deltagare att frimodigt stämma in i sången och musiken.

Välkomna till våra musikevenemang och välkommen med i vår musikverksamhet. Hoppas du hittar något som tilltalar just dej och tveka inte att kontakta oss om du vill ha mer info.

Nina, Eeva-Liisa & Mauriz

Musik i sommarkvällen är här igen!

Sista söndagen i maj är det start för konsertserien Musik i sommarkvällen och det blir mångsidig musik ända till mitten av augusti.

Varje söndagskväll kl. 19 ljuder musiken under kyrkvalven i Esbo domkyrka. Fritt inträde till alla konserter.

Det är kantorerna i Esbo svenska församling och finska församlingen Espoon tuomiokirkkoseurakunta som skräddarsyr konsertserien. I år får orgelmusiken sin givna plats i och med att domkyrkans orgel firar 10-års jubileum.

Den 7.6 då det firas Afton vid Esboån finns det möjlighet att ta sig en närmare titt på orgeln och komma upp på orgelläktaren. Kantor Eeva-Liisa Malmgren förevisar orgeln kl. 16.30.

Övriga axplock i söndagskvällarnas utbud är nordisk orgelmusik, somriga sånger och psalmer med allsång, jazzpsalm, flöjtmusik och kammarkören Novena sö. 5.6.

Program i pdf-format

Konserter

Du hittar våra aktuella musikevenemang på evenemangslistan här nedanför.

Kollage

Tag kontakt