Samtal om livet och tron

Foto: Pixabay, Sofia Torvalds (privat)

Tre samtal i vår som ger dig värdefulla insikter om dig själv och andra du möter 

Vad sipprar fram om människolivet och Guds närvaro i våra liv, när journalisten och författaren Sofia Torvalds samtalar med Heidi Jäntti, präst i Esbo svenska församling? 

Delta i samtalskvällarna i Hagalunds kyrka och hör om följande: 

Respekt för andra, javisst! Respekt för mig själv? Sofia och Heidi talar om att möta andra och att möta sig själv. Den långa resan till att se på sig själv med kärlek, så som Gud ser på oss. Hur kan vi vara vänliga mot andra men samtidigt ha sunda gränser? Hur lär vi oss att tala vänligt till oss själva om vår inre röst är en sträng domare som dömer såväl personlighet, livsval som vårt utseende? 

To 14.3 kl. 18, Hagalunds kyrka 

Beredd på förändring – vågar du? Sofia och Heidi talar om det svåra och skrämmande i att förändras, samtidigt som det är nödvändigt. Alla kommer vi någon gång till ett ställe då vi vet att vi inte kan stanna kvar men inte heller gå framåt. Vad gör vi då? Hur vet vi vad som är rätt, hur kan vi lita på Gud om vi gör ett felsteg? Under den här kvällen talar Sofia och Heidi om hur de själva förändrats och hur de sett andras liv förvandlas mot det bättre. 

To 21.3 kl. 18, Hagalunds kyrka 

Sorgen och skammen – ofta har de ett samband. När vi känner skam känner vi att vi inte duger som vi är, att vi är ute i kylan. Under skammen finns nästan alltid sorg. Den här kvällen talar Sofia och Heidi om att arbeta med skam och sorg och om att hitta acceptans och nåd på andra sidan. 

To 4.4 kl. 18, Hagalunds kyrka 

Fritt inträde till alla samtalskvällarÖppna länk i ny flik.

Gemenskap med små och stora

Kom med – det är människorna som bildar församlingen. Alla åldrar är välkomna, ingen är för liten eller för stor, alla får vara med! När vi deltar i gudstjänster och annan verksamhet och gör saker tillsammans skapar vi delaktighet och gemenskap. Kärnorden i gudstjänstlivet i Esbo svenska församling är STILLHET – NÄRVARO – BUDSKAP.

Vi som jobbar i församlingen är glada över att få vara en del av gemenskapen - ta gärna kontakt med oss! På bilden här ovanför ser du några av oss anställda inom barnverksamheten, diakonin och kyrkoherden tillsammans med frvilligarbetare och övervaktmästare.