Dop

Välkommen till världen - välkommen till församlingen! Genom dopet blir barnet en del av gemenskapen i kyrkan och i hemförsamlingen. Dopet är en gåva som ger trygghet, stöd och glädje för både små och stora.

Kyrkliga förrättningar sköts tills vidare med undantagsarrangemang p.g.a. coronaviruset. Högst 10 personer inklusive präst och kantor kan vara närvarande vid dop. De planerade gemensamma dopdagarna i Esbo församlingar under våren har inhiberats.

På ev.luth. kyrkans dopsajt får du veta mera om dopet och hur man kan ordna dop.

I Esbo bokar man dop vid Esbo församlingars servicecentral

Tfn 09 8050 2601, måndag-fredag kl. 9-15, eller e-post varauspalvelut.espoo@evl.fi

Dopdagar i Esbo 2020 - vi fixar festen åt dig!

Under dopdagarna är allting färdigt ordnat, med allt från dopklänning till kaffe och kaka. Dopdagarna är ett enkelt och lätt sätt att ordna dop för barn i alla åldrar. Det kostar ingenting, dopdagarna är öppna för alla esbobor.

• Lö. 28.3 i Hagalunds kyrka, Kyrkstigen 6
  • Lö 9.5 i Olars kyrka, finska sidan, Olarsbäcken 4
  • Sö 4.10 i Esbovikens kyrka, Skeppargatan 8
  • Sö. 13.12 i Karabacka kapell, Karabackavägen 12,  och i Villa Hvittorp, Hvittorpsvägen 243, Kyrkslät

Bokningar: Esbo församlingars servicecentral,  09 8050 2601, måndag-fredag kl. 9-15, eller e-post varauspalvelut.espoo@evl.fi

Dop av barn, familj och präst vid dopfunten.
Dopbild, baby och dopskål.