Till nyhetslistan

Hela sommaren bjuds det på musikpärlor i Esbos kyrkor och kapell

Brun vassvippa som vajar mot glittrande solig bakgrund och en skymt av hav.

Foto: Pixabay

Populära Musik i sommarkvällen inleder konsertutbudet i Esbo kyrkliga samfällighet sommaren 2022. Den första söndagskvällen blir det gospelmusik, 29.5 sedan följer kammarkören Novenas konsert Chorus 5.6. 

I den här sommarens utbud finns till exempel flöjt-, kantele- och nordisk orgelmusik. Midsommarhelgen sjungs somriga sånger och psalmer med allsång. 

Bakom konsertseriens förverkligande står kantorerna i Esbo svenska församling och i den finska församlingen Espoon tuomiokirkkoseurakunta.  

Kammarkören Novena

Start för Musik i sommarkvällen sö. 29.5 kl. 19. De mångsidiga konserterna avlöser varandra varje söndagskväll samma tid i Esbo domkyrka till mitten av augusti. Det är fritt inträde till konserterna. 

Hela programmet hittas här. 

Foto: Pixabay

Musik i lunchtid i Hagalunds kyrka 

På tisdagar blir det musik i kyrkan i Hagalund vid tolvslaget. Musik vid middagstid inleds 7.6 och avslutas 16.8. Öppningskonserten är med kammarkören Gloria som framför musik av finländska kompositörer och melodier som hör sommarens början till. Det är fritt inträde till halvtimmeskonserterna. En frivillig avgift för program går till Kyrkans Utlandshjälps katatstrofinsamling. 

Evenemangskalender för finska församlingen Tapiolan seurakunta

Foto: Pixabay

Skydda Östersjön i öppningskonsert i Alberga  

I Alberga kyrka startar musikserien, som på finska heter Soiva kesäpäivä, 8.6 med en klimatkonsert Kesäfanfaari (Sommarfanfar) för naturskydd och skydd av Östersjön. Natura-kvintetten uppträder och frivilliga programintäkter går till skydd av Östersjön via Världsnaturfonden WWF.  

Onsdagskonserterna hålls varannan onsdag kl. 12 i Alberga kyrka till och med 17 augusti. Det är fritt inträde. 

Evenemangskalender till finska församlingen Leppävaaran seurakunta

Kvällsmusik i Esbovikens kyrka 

Tre onsdagskvällar i juni är det konsert i Esbovikens kyrka. Eva Vikman, sång och Lassi Kouvo på piano inleder med svängiga jazztoner 8.6.

Onsdagen 15.6 organist Alexandra Fol och 22.6 Varpu Heikinheimo, violin och Daniel Beskow, piano.  

Det är fritt inträde. Programblad 10€. 

Evenemangskalender till finska församlingen Espoonlahden seurakunta

Foto: Teemu Töyrylä / beskuret

Festivalen Orgelnatt & aria  

Den sedan länge etablerade festivalen för klassisk musik, Orgelnatt & aria bjuder på framföranden av orkestergäster, körer och internationella toppartister under hela sommaren på torsdagskvällar kl. 21.  

Öppningskonserten hålls undantagsvis i nyrenoverade Hagalunds kyrka to 2.6 kl.19. Samma konsert upprepas i Berghälls kyrka i Helsingfors fre 3.6 kl.19. 

Övriga konserter hålls traditionsenligt i Esbo domkyrka torsdagskvällar till och med 25.8.

Uppgifter om biljettpris och program hittas på festivalens nätsida. 

Övrigt musikutbud och sångtillfällen hittas i evenemangskalendern (Esbo svenska församling) och i samfällighetens evenemangskalender för finska församlingar.

Esbo domkyrka, Kyrkparken 5

Hagalunds kyrka, Kyrkstigen 6

Alberga kyrka, Grindbergsgatan 2

Esbovikens kyrka, Skeppargatan 8

2022-05-27 13:50:00.0