Esbovikens kyrka

Skeppargatan 8, 02320 Esbo
(09) 8050 6640 (Vaktmästaren)

Esbovikens kyrka

Esbovikens kyrka har planerats av de prisbelönta arkitekterna Timo och Tuomo Suomalainen, som också planerat Tempelplatsens kyrka i Helsingfors. Esbovikens kyrka blev färdig år 1980, utvidgades 1997 och grundrenoverades 2015-2017.

Kyrksalen har 400 sittplatser och församlingssalen har bordsplatser för 120 personer. I den lilla salen finns bordsplatser för 30 personer.

Hörselslinga
Toalett
Handikapp

Läge på kartan

fr 29.3 kl. 19.00

Skeppargatan 8, 02320 Esbo

Musikinstitutet Kungsvägens körer framför F. Schuberts Mässa i G-dur

Schuberts mässa framförs av Musikinstitutet Kungsvägens Storkör, vilken består av körerna Cavatina, Cavata, Pure voices, en del solosångselever samt en relativt stor skara körvana föräldrar och några lärare. Solister är tre solosångselever; Lilja Palmgren, sopran, Otso Sipilä, tenor och Henrik Lindberg, bas. Organist är Peter Peitsalo. Mässan leds av Rabbe Österholm. Förutom mässan framförs av ungdomskörerna Pure Voices, Cavatina och Cavata även några sånger ur respektive körs repertoar. Dirigenter är Minsku Tammela, Christel Österholm och Rabbe Österholm. Vid flygeln sitter Kaj Ekman. De tre solisterna framför även varsin solosång, bl.a ur Messias av G.F. Händel.
fr 29.3 kl. 19.00

Skeppargatan 8, 02320 Esbo

Kuorokonsertti, Musikinstitutet Kungsvägens körer framför F. Schuberts Mässa i G-dur