OBS! Esbo svenska församlings startsida är www.esboforsamlingar.fi. Där hittar du veckans program och annat aktuellt!

Kyrkoherden har ordet:

Höst med val

Denna höst är det dags för församlingsval. I vår församling väljer vi 14 ordinarie medlemmar till församlingsrådet och 7 ordinarie medlemmar till gemensamma kyrkofullmäktige.

Dessa organ fattar beslut bland annat gällande budget, användning av utrymmen, strategiska betoningar och anställningar av personal. Stora och avgörande saker, med andra ord!

Kan du tänka dig att ställa upp som kandidat? Då kan du kontakta församlingsrådets viceordförande Jannika Lassus eller valnämndens sekreterare Irene Erkko. Kandidatnomineringen pågår till 15.9.

26.10 ordnas en valpanel i Olars kyrka. Där kan du bekanta dig med kandidaterna och fundera vem du vill rösta på.

Förhandsröstningen sker 8-12.11 på olika håll i Esbo.

Valdagen är 20.11, då är du välkommen att rösta på Församlingsgården i Esbo centrum.

Jag önskar dig en trevlig och välsignad höst! Kom ihåg att rösta i valet!

Kira Ertman, kyrkoherde

Vi informerar om allt aktuellt i Kyrkpressen, på våra hemsidor och i våra kanaler på sociala medier. Du kan också ringa församlingens kansli och fråga vad som är på gång.

Corona-anvisningar för Esbo svenska församling.

På Esbo svenska församlings ingångsssida www.esboforsamlingar.fi

hittar du aktuella evenemang, kontaktuppgifter m.m. Sidan är också Esbo kyrkliga samfällighets gemensamma svenska startsida.

Esbo svenska församlings verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner:

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsplan 2019-2021

Kyrkoherde Kira Ertman vid altartavlan i Karabacka kapell.

Lokaler och platser i närheten

Esbo domkyrka

Bläddra bland lokaler