OBS!  Esbo svenska församlings startsida: www.esboforsamlingar.fi

Kyrkoherden har ordet:

Den blomstertid har kommit.

Skoleleverna har påbörjat sitt sommarlov. Studenter och andra stadiets studerande har fått sitt arbete färdigt. Vi firar dem i augusti då höstsyrenen blommar, istället för att fira nu mellan hägg och syren.

Sommaren kommer, trots att våren har varit märklig och på många sätt annorlunda. Vi har undvikit kontakt med varandra, gudstjänster har firats på nätet, klubbar och körer har inte samlats, de vardagliga mötena har skurits till ett minimum. Vi har varit tvungna att vänja oss vid en ny vardag.

Under denna period har vi fått följa med hur naturen har vaknat till liv igen. Dagarna har blivit längre, narcisserna har redan blommat ut, försommarens skira grönska lyser som mest. Snart blommar rosenbuskarna och pionerna.

Det ingjuter hopp och framtidstro att se hur våren och sommaren kommer, oavsett hur konstig vår vardag är. Världen fortsätter på sin bana. Efter vinter kommer vår, även detta år.

Under sommaren ska vi passa på att njuta av ljus och värme. Det kan vi göra fastän vi fortfarande är försiktiga med att träffa varandra. Vi ska också fortsätta att hålla kontakt med varandra per telefon, e-post och sociala medier. Vi anställda finns här för er även under sommaren!

Jag önskar Dig en välsignad, lämpligt varm och skön sommar!

Kira Ertman

OBS! På Esbo svenska församlings startsida www.esboforsamlingar.fi

hittar du aktuella evenemang, kontaktuppgifter m.m.

Esbo svenska församlings verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner:

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsplan 2019-2021

Kyrkoherde Kira Ertman vid altartavlan i Karabacka kapell.