Till nyhetslistan

Inställningen till konfirmandundervisningen kartläggs i enkät 

Unga och vårdnadshavare ska få tycka till.

Unga står och sitter på en terass utomhus som är i höjd med trädtopparna och blå himmel bakom.

Konfirmandläger är en del av innehållet i konfirmandundervisningen. Foto: Lauri Ilola

Esbo församlingar vill höra de ungas och deras vårdnadshavares åsikter om konfirmandundervisningen. Som bäst pågår insamling av uppgifter i enkätform, för att samla information och utveckla konfirmandundervisningen.  

Syftet med undersökningen är att öka förståelsen för den ungas beslutsprocess gällande konfirmandundervisningen. Utifrån undersökningens resultat planerar Esbo församlingar marknadsföringen av de kommande konfirmandundervisningarna och kommunikationen så att de unga som är intresserade av konfirmandundervisningen får information på det sätt som betjänar dem bäst. 

Yrkeshögskolan Haaga-Helia ansvarar för det praktiska genomförandet av undersökningen. Den kvantitativa och kvalitativa undersökningen som genomförs i samarbete med Esbo församlingar riktar sig till 13–16-åringar och deras vårdnadshavare i Esbo. De som hör till målgruppen för undersökningen kommer att få ett textmeddelande eller brev av Esbo församlingar. Alla svar i undersökningen behandlas konfidentiellt och det är inte möjligt att identifiera dem som svarat. 

Konfirmandundervisningen i Esbo har fått berömmande respons av de unga i flera års tid. Esbo församlingar önskar ett högt deltagande i undersökningen, eftersom det gör det möjligt att utveckla konfirmandundervisningen och göra den ännu mer tillgänglig. 

Mer information fås av: 

Johanna Hirsto, sakkunnig inom fostran, Esbo kyrkliga samfällighet tfn 050 340 2908 

  

2023-11-22 13:11:45.0