Till nyhetslistan

Ljusinstallationen Vågor av magi lyser upp i Kyrkparken

Konstgruppen Flowers of Life som har besökt 24 länder och gjort många konstinstallationer runt om i Finland gör ljuskonst intill Esbo domkyrka.

Lodräta ljusprismor i lilafärgat mörker fotograferas av personer med smarttelefon.

Foto: Robert Sjöblom / stadsevenemang, Esbo

Torsdagen den 21 december öppnar ljusinstallationen Vågor av magi i Kyrkparken. Installationen kan upplevas under julhelgen och årsskiftet på egen hand fram till trettondagen 6 januari 2024. Största behållningen fås om man besöker Kyrkparken när det är mörkt.

Ifjol drog ljusinstallationen i Kyrkparken stor publik och också i år placeras ljusinstallationen i närheten av Esbo domkyrka, vid bron över Esbo å i Kyrkparken.

Allmänheten kan se Vågor av magi ; ett verk som mäter mer än 25 meter i diameter från och med torsdag 21.12 kl. 15 då ljusinstallationen invigs tillsammans med den finska församlingen Espoon tuomiokirkkoseurakunta.

Verket möjliggörs av utvecklingsprogrammet Evenemangens gemensamma Esbo och Stadsevenemang Esbo och förverkligas av Flowers of Life, en finländsk konstgrupp som specialiserat sig på UV-ljuskonst och vars tredimensionella visuella element har hänfört publiken vid flera audiovisuella evenemang. Gruppen grundades 2005 och har besökt 24 länder och gjort många konstinstallationer runt om i Finland.

Ljusinstallationer är avsedda att upplevas i mörker, antingen på morgonen eller på kvällen, då är synligheten bäst. 

Flowers of Lifes chefsdesigner Veikko Lappalainen beskriver Waves of Magic - Vågor av magi på följande sätt.

— Vågor av magi är en enorm glödande installation med en center stjärna som strålar genom området och ljuspelare som omger den. Den leker i vinden och förändras långsamt för att visa sina många sidor. Det är en energisk installation. Den är här för att inspirera oss och lyfta våra sinnen, säger Lappalainen.

Källa: Esbo stad

2023-12-18 14:42:00.0