Till nyhetslistan

Församlingarnas sommarklubbar och -läger underlättar familjevardagen

Det är möjligt att anmäla sig till sommarens klubbar och läger 1 februari.

Några barn ligger på marken och ler rakt in i kameran.

Skratta och leka med kompisar är kul på sommarlovet. Foto: Antti Rintala

Sommarlovet närmar sig och skolbarnen har många lediga dagar framför sig. Det har knappast deras mammor och pappor. Därför kan den förmånliga sommarverksamheten som församlingarna arrangerar bli räddningen som löser semesterpusslandet i familjen. 

Hjälp i vardagen

Föräldrar vars barn deltagit i sommarklubbar, berättar att det underlättade deras vardag och var till hjälp. Föräldrarna visste att deras barn är i en trygg miljö och får delta i olika aktiviteter; vara utomhus och leka.

Under coronatiden jobbar många på distans och då ger klubben eller lägret en chans till att man inte jämt är tätt inpå varandra. Dagslägren och klubbarna ordnas på vardagar och är öppna från morgonen till eftermiddagen. 

Det är också en utmaning för många att få semesterpusslandet att gå ihop, när familjens yngsta behöver en vuxen under sommarlovet. I fall föräldrar inte behöver hålla sin semester turvis, för att vara med barnet / barnen ökar det chansen att hela familjen kan vara ledig samtidigt och tillbringa tid tillsammans. 

Anmälningen börjar 1.2

Kyrkan i Esbo har ett dussintal sommarklubbar och flera läger runtom i Esbo för de yngre skolbarnen i sommar. Barnen får ta del av ledd verksamhet och de får vara tillsammans med jämnåriga under sommarlovet.  

Sommarklubbar och -läger riktar sig till familjer och hushåll i olika situationer, också dem som har drabbats av permittering och arbetslöshet. Det är möjligt att ansöka om befrielse från avgift med hänvisning till den ekonomiska situationen.

Esbo svenska församling arrangerar sammanlagt tre dagsläger och ett övernattningsläger i juni 2022. 

Här hittar du info om Esbo svenska församlings sommarläger, kontaktperson och den elektroniska anmälningslänken.

Anmälningen sker elektroniskt för all sommarverksamhet för skolbarn och den börjar 1.2 kl. 10.00 och är öppen till 28.2 kl.23.59.

Här hittar du info och anmälningsmöjlighet till både svensk- och finskspråkig sommarverksamhet.

Mer om barn- och familjeverksamhet i Esbo svenska församling.

 

 

 

 

2022-01-27 10:00:00.0