Sommaren kan vara både rutin som högmässa på söndag men också sommarträffar som överraskar med sitt innehåll. Jazziga psalmer i sommarkvällen, familjetid i klubben och på läger och så firar vi midsommar tillsammans.

Ta en titt på vad allt som händer i din församling i juni, juli och augusti och plocka favoriterna, som smultron på ett strå.

Sidan uppdateras...

Esbo domkyrkas gavel och tak i närbild med en duva som flyger mot blå himmel.
Musik i sommarkvällen - konserter i Esbo domkyrka kl. 19 på söndagar.

Hurdan musik och vem uppträder?

2.6 Vandringen - Barnkören Candomini och baryton Jussi Vänttinen.
9.6 I väntan på prästkragen - Kammarkören Novena.
16.6 Sommartoner - Folkmusiker Maria Kalaniemi på dragspel.
23.6 Midsommar - Paulus Hartikainen, sång och Kaisa Pulkkanen på piano.
30.6 Jazzpsalm - med Eva Vikman.
7.7 Solocello - serier av Bach och Britten framförda av Markus Pelli.
14.7 Organo - orgelmusik framförd av Eerik Ohtamaa.
21.7 Baroque - Esbo barocks ensemble.
28.7 Movie Magic - Filmmusik på orgel framförd av kantorerna Petri Koivusalo och Lasse Leppänen.
4.8 Sånger till helg och vardag - framförs av kantor Anna-Liisa Haunio med musikvänner.
11.8 Duetto - konsert i samarbete med Radalla-kammarmusikfestivalen.

Kaffe och sällskap?

I Sockenstugan träffas vi varannan torsdag. Dricker kaffe & te, umgås och har program:

• to 13.6 sätter vi i gång sommaren med allsång tillsammans med kantor Eeva-Liisa Malmgren
  • to 27.6 spelar vi utespel
  • to 11.7 favoritdikter
  • to 25.7 vårt tema är sjusovardagen

Sommaträffarna är kl. 13-14.30, Kyrkbacksv.2.

En leende baby ligger på mage på ett fårskinn.

Hemma med småbarn?

Familjeklubbarna är igång till och med on 19.6. Programmet består av andakt, sångstund, fri samvaro, aktuella diskussioner samt pyssel.

Deltagarna har möjlighet att äta medhavd lunch/mellanmål. Familjeklubbarna är avgiftsfria och ingen förhandsanmälan behövs.

Vi träffas på följande platser kl. 9.30–11.30: Sång och lek i Sökö kapell varje tisdag, Esbo domkyrkas församlingsgård varje onsdag. Mattby kapell Imse Vimse varje torsdag. I Köklax kapell varje fredag.

Åka på läger?

Alla sorters familjer och i alla åldrar är välkomna, dvs. mor- farföräldrar, faddrar kan följa med på läger till Hvittorp i Kyrkslätt. Under lägertiden, sista veckoslutet i augusti infaller finska naturens dag. Här info om lägret och anmälningslänkÖppna länk i ny flik. Möjlighet till befrielse från avgift.