Till nyhetslistan

Äventyr i luften på fadderdagen 5 juni

En man bär ett barn på sina axlar. Bägge iklädda en röd mantel och de liknar superhjältar. I bakgrunden lan...

Idéen med en nationell fadderdag är att faddrar och fadderbarn skulle tillbringa tid tillsammans. Tanken är att lyfta fram det positiva med att vara fadder. Som bäst kan fadderskapet blir en livslång vänskap mellan den vuxna och barnet. 

Den nationella fadderdagen firas den 5.6.2022. Traditionen är rätt ny. Det här är den fjärde riksomfattande fadderdagen.

 

Vad kan man göra i Esbo på fadderdagen? 

I Äventyrsparken Huippu i Alberga idrottspark kan man klättra på repbanor uppspända i luften på tio meters höjd. Repbanorna är öppna kl. 10–18 och det är fritt inträde.  

Esbo svenska församling har sina medarbetare, församlingspastor Mirja von Martens och barnledare Emma Enoksson på plats i Finlands naturcentrum Haltia i Noux nationalpark. Fadderbarnet kommer gratis in till utställningar i naturcentret. Centret är öppet på fadderdagen mellan kl. 10 - 17.00.  

Haltia är en av den nationella fadderdagens samarbetspartners.   

I biograf Kino Tapiola i Hagalund, visas animationsfilmen Bamse och vulkanön (på finska) kl.13. Gör en förhandsanmälan senast 29.5 på espoonseurakunnat.fi/kummipaiva. Värd för filmvisningen är den finska församlingen Tapiolan seurakunta. 

Varför inte packa en matsäck och tillbringa fadderdagen nära havet? Längs Esbo strandpromenad kan man spela ett virtuellt spel på play.seppo.io med koden 1FG4CG. Spelet är öppet 30.5.–12.6.2022 och innehåller olika uppgifter på sträckan mellan Stensvik och Sökö. 

Esbo strandpromenad kan du också följa via smarttelefon. 

 

Få inspiration med fadderbingo

 

Restaurangbesök med fadder-rabatt 

Restaurang O´Learys i köpcentret Iso Omena erbjuder barnportioner för 5€ och huvudrätter –30 %. 
Friends & Brgrs i köpcentret Iso Omena erbjuder Cheese & Onion -måltid och Kids-måltid + 2 dipsåser till priset 19 €. 

 

Kom i gång med fadderdagen: 

De bästa tipsen och berättelser

Fadderdagens officiella nätsida

Fadderskap - hur och för vem?

 

2022-05-23 16:05:00.0