Rosa-vita rosor med purpurfärgad text där det står morsdagslunch.

Gemensamt Ansvar

Gemensamt Ansvar är den evangelisk-lutherska kyrkans årliga storinsamling, som hjälper nödställda i Finland och u-länderna, oberoende av härkomst, religion eller politisk övertygelse.

Uppropet 2022 är Bidra till min morgondag. Intäkterna går till att hjälpa barn och unga som lider av sviterna efter coronapandemin här hemma och ute i världen.

Insamlingen startar 6 februari och pågår hela året.

Så här används medlen i Gemensamt Ansvar 2022

GEMENSAMT ANSVAR 2022 i Esbo svenska församling

Vår församling arrangerar evenemang och träffar där du genom att delta bidrar till att det kommer in medel till förmån för barn och unga som lider av sviterna efter coronapandemin.

Vad är på gång och när? Vi publicerar information på den här nätsidan, i evenemangskalendern, på Esbo svenska församlings FB och Instagram samt i massmedier.

Foto: Pixabay / hansbenn

Nästa evenemang morsdagslunch 8.5 - fira bekymmersfritt med serenad och gå till dukat bord

Varför inte uppvakta på morsdagen med en välgörenhetslunch och en ros?

Hela morsdagens program i Esbo svenska församling består av mässa med små och stora sö 8.5 kl. 12.15.

I mässan sjungs en serenad för mamma som också får en ros. Efter mässan är morsdagslunchen framdukad i Församlingsgården. Det blir körsång både under mässan och i församlingsgården av barnkören Diskanten från Borgå och barn i Esbo svenska församling.

Pris för lunchen är 10€, barn äter gratis.

Medlen går till insamlingen Gemensamt Ansvar.

Plats: Esbo domkyrka, Kyrkparken 5 och Församlingsgården Kyrkstranden 2.

Esbo svenska församlings referensnummer är 305080.

Du kan också delta:

–   Per telefon, ring:
0600 1 7010 (10,26 € / samtal+lpa)
0600 1 7020 (20,28 € / samtal+lpa)

– Sänd ett SMS till numret 16588:
Skriv i meddelandefältet
APU20 (20 €)

Du kan donera direkt här

MobilePay 85050 (Riksomfattande MobilePay donationsnummer)

MobilePay 45597 (Esbo svenska församling MobilePay donationsnummer)

eller betala in ditt bidrag:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
OP FI14 5000 0120 2362 28

APU10 (10 €)

Insamlingstillstånd RA/2020/639,
fr.o.m. 1.9.2020 i kraft tills vidare, finländska fastlandet, beviljat 29.5.2020 av Polisstyrelsen.

Bildbank: Kyrkans Utlandshjälp

I utvecklingsländerna tvingades barn tyvärr ofta avbryta sin skolgång i och med coronan eftersom både den beredskap och utrustning som behövs för distansundervisning saknades. Inom den internationella diakonin är det Kyrkans Utlandshjälp som ser till att hjälpen når fram. Kampanjexemplet 2022 är arbetet i Sydsudan.

Bildbank: Kyrkans Utlandshjälp

Tidigare evenemang för Gemensamt Ansvar

Naturvandring i Hanikka naturområde en lördag i slutet av april.

Vi var ute i naturen under ett par timmar; såg vårens tecken, tog djupa andetag, delade gemenskap med andra och åt mellanmål under bar himmel intill havet.

På fotot kaplan Heidi Jäntti som var en av vandringsledarna.

Foto: Agneta Gestrin

Stickrave ordnades en lördag i mars.

Vi delade med oss av knep och mönster. Kollade lite emellanåt på youtube hur man riktigt ska få till det.

Vi hörde Johanna Söderlund, Stickknit, berätta om växtfärgning och Johanna hade tagit många garnprov med sig.

Foton: Agneta Gestrin

Tag kontakt