Skriftskola

Välkommen till skriftskolan!

Information om skriftskolan 2019 skickas per brev  vecka 40/2018 till alla medlemmar i församlingen som är födda 2004. Du hittar de olika skriftskolalternativen här.

De som bor i Esbo, men hör till någon annan evangelisk-luthersk församling, och andra som är intresserade av att gå i skriftskola hos oss, kan kontakta skriftskolprästen Brita Ahlbeck,
040 546 5194, brita.ahlbeck@evl.fi

Elektronisk anmälning 8-31.10.2018.

Anmälning med kompiskod
- Om du och din kompis vill delta i samma skriftskolgrupp ska ni använda kompiskoden.
- Två (2) konfirmander kan anmäla sig med samma kod. Kom överens om fyra (4) skriftskolalternativ som passar er båda.
- Den ena  anmäler sig och väljer de alternativ som ni kommit överens om, får en kompiskod på 12 tecken och skickar den vidare till kompisen som SMS eller e-post.
 - Kompisen använder samma kod vid anmälningen.  Era gemensamma alternativ syns i bekräftelsen, som ni får per e-post när ni anmält er.
- En större kompisgrupp kan tyvärr inte använda samma kod. Men ni kan anmäla er två och två och välja samma alternativ, så har ni större chans att komma i samma grupp.
- Vecka 45 får du ett brev hem, där vi meddelar vilken grupp du fått plats i. Platserna lottas ut elektroniskt, så man får kanske inte sitt första alternativ. Man ska helst inte byta grupp, men eventuella gruppbyten kan göras av en församlingsanställd efter att den som vill byta grupp har bett om det.

Frågor?
Skriftskolprästen Brita Ahlbeck svarar på frågor om skriftskolan i allmänhet, tfn 040 546 5194, e-post brita.ahlbeck@evl.fi.

Dagssamling – vad är det?
En dagssamling är en träff på dagtid, oftast en lördag och en söndag, med lektioner och lunch/mellanmål. Dagssamlingarna är obligatoriska. Varje skriftskola har sina egna samlingar, men vi ordnar också en extra dagssamling  för dem som missat någon samling.

Vad kostar det?

Avgift för mat, logi och material:
Lägerskriftskola          170 €
Påskskriftskola            150 €
Cityskriftskola               70 €

Betalningen sker elektroniskt via en betalningslänk, som skickas till konfirmandens vårdnadshavare. Vid behov kan man ansöka om befrielse från lägeravgift. Blanketten skickades med bekräftelsebrevet och kan också printas ut som pdf-version:

Befrielse från lägeravgift

Skriftskolans säkerhetsdokument

hittar du här i pdf-version

Flera ungdomar som tillsammans formar ett kors med sina fingrar.