Konfirmandverksamhet

Välkommen till konfirmandverksamheten (skriftskolan)!

Information om konfirmandgrupperna år 2021 finns på den här webbplatsen. Alla medlemmar i Esbo svenska församling som är födda år 2006 har också fått ett brev hem, med samma information.

Fick du inget brev? Hör du till någon annan församling i huvudstadsregionen? Hör du inte alls till någon församling? Du är ändå välkommen med - anmäl dig elektroniskt på samma sätt som de som är församlingsmedlemmar. Samma information som finns i konfirmandbrevet till medlemmarna finns också på den här webbplatsen.

Elektronisk anmälning 12-31.10.2020.

Anmälningen öppas 12.10.2020 kl. 9.00. Ingen snabbhetstävling, alla anmälningar som kommit in inom utsatt tid behandlas på samma sätt!

OBS! Spara användarnamnet och lösenordet som du använder vid anmälningen! De behövs senare för att kolla gruppindelningen och för att betala avgiften.

När du har anmält dig får du genast ett e-postmeddelande som bekräftar att anmälningen gått fram. Vecka 45 får du e-post med mera information om vilken grupp du fått plats i.

Anmälning med kompiskod

Om du och dina kompisar vill vara med i samma grupp ska ni använda kompiskoden.

• Tre (3) konfirmander kan anmäla sig med samma kod. Kom överens om fyra (4) alternativ som passar er. En kompis anmäler sig först och väljer de grupper som ni kommit överens om.
  • När anmälningen gått fram kommer det ett e-postmeddelande som bekräftelse. Där finns kompiskoden. Skicka den vidare till kompisarna som SMS, Whatsapp eller e-post. Kompisarna  använder sedan samma kod vid anmäl­ningen. Vecka 45 berättar vi per e-post om vilken grupp ni kommit till.

En större kompisgrupp kan tyvärr inte använda samma kod. Men ni kan anmäla er tre och tre och välja samma alternativ. Då har ni större chans att komma i samma grupp. Platserna lottas ut elektro­niskt, så man får kanske inte sitt första alternativ.

Frågor?
Konfirmandprästen Brita Ahlbeck svarar på frågor om konfirmandverksamheten i allmänhet, tfn 040 546 5194, e-post brita.ahlbeck@evl.fi. Ledande ungdomsarbetsledare Johanna Terho svarar per e-post johanna.terho@evl.fi på frågor om konfirmandgrupperna.

Dagssamling – vad är det?
En dagssamling är en träff på dagtid, oftast en lördag och en söndag, med lektioner och lunch/mellanmål. Dagssamlingarna är obligatoriska. Varje konfirmandgrupp har sina egna samlingar, men vi ordnar också en extra dagssamling för dem som missat någon samling.

Följ gärna med ungdomsverksamheten på Instagramkontot esungdom och Snapchat esungdom.fi!

Vad kostar det?

Avgift för mat, logi och material:
Konfirmandläger på sommaren        180 €
Konfirmandläger under påsken         160 €
City-dagsläger under sportlovet         70 €

Betalningen sker elektroniskt innan lägret börjar. Vid behov kan man ansöka om befrielse från lägeravgift. Blanketten kan printas ut som pdf-version:

Befrielse från lägeravgift

Konfirmandverksamhetens säkerhetsdokument

hittar du här i pdf-version

Flera ungdomar som tillsammans formar ett kors med sina fingrar.