Konfirmandverksamhet

Välkommen till konfirmandverksamheten/skriftskolan!

Närmare information om konfirmandverksamheten år 2020 finns på länken till vänster.

Alla medlemmar i församlingen som är födda år 2005 får ett brev hem. Brevet postas vecka 40.

Konfirmandbrevet i pdf-format

Information ges också i de svenska högstadieskolorna i Esbo.

Anmälningen sker elektroniskt 731 oktober 2019.

OBS! Alla anmälningar som kommit in inom utsatt tid behandlas på samma sätt, det är inte någon "snabbhetstävling". Anmälningen sker med s.k. stark identifiering, nätbankskoder,  mobilcertifikat eller certifikatkort behövs. Mer information

De som hör till en annan församling i Esbo eller inte alls hör till någon församling är välkomna, anmälningen sker elektroniskt på samma sätt som för församlingsmedlemmarna.

Anmälning med kompiskod

• Om du och din kompis vill vara med i samma konfirmandgrupp ska ni använda kompiskoden.
  • Två (2) konfirmander kan anmäla sig med samma kod. Kom överens om fyra (4) alternativ som passar er.
  • Den ena kompisen anmäler sig först och väljer de grupper som ni har kommit överens om. Vid anmälningen får hen i bekräftelsemejlet en kompiskod på 12 tecken, som hen skickar vidare till kompisen som SMS eller e-post.
  • Kompisen använder samma kod vid anmälningen. Två kompisar kan alltså INTE anmäla sig samtidigt, man måste vänta på att den som anmält sig först har fått kompiskoden!
  • En större kompisgrupp kan tyvärr inte använda samma kod. Men ni kan anmäla er två och två och välja samma alternativ. Då har ni större chans att komma i samma grupp.
  • Vecka 45 postas ett brev hem, där vi bekräftar att du är anmäld och meddelar vilken grupp du har fått plats i. Platserna lottas ut elektroniskt, så man får kanske inte sitt första alternativ.

Frågor?
Konfirmandprästen Brita Ahlbeck svarar på frågor om konfirmandverksamheten i allmänhet, tfn 040 546 5194, e-post brita.ahlbeck@evl.fi.

Kontakta ledande ungdomsarbetsledare Johanna Terho, 050 568 5718, johanna.terho@evl.fi vid eventuella problem med den elektroniska anmälningen.

Dagssamling – vad är det?
En dagssamling är en träff på dagtid, oftast en lördag och en söndag, med lektioner och lunch/mellanmål. Dagssamlingarna är obligatoriska. Varje konfirmandgrupp har sina egna samlingar, men vi ordnar också en extra dagssamling för dem som missat någon samling.

Vad kostar det?

Avgift för mat, logi och material:
Konfirmandläger på sommaren        180 €
Konfirmandläger under påsken         160 €
City-dagsläger under sportlovet         70 €

Betalningen sker elektroniskt innan lägret börjar. Vid behov kan man ansöka om befrielse från lägeravgift. Blanketten kan printas ut som pdf-version:

Befrielse från lägeravgift

Konfirmandverksamhetens säkerhetsdokument

hittar du här i pdf-version

Flera ungdomar som tillsammans formar ett kors med sina fingrar.