Skriftskola

Välkommen till skriftskolan!

Skriftskolan 2019 pågår! Du hittar de olika skriftskolalternativen här.

Närmare information om skriftskolan 2020 kommer vecka 39-40 2019.

Alla medlemmar i församlingen som är födda år 2005 får också ett brev hem. Information om skriftskolan ges också i de svenska högstadieskolorna i Esbo. Anmälningen sker elektroniskt i oktober 2019.

De som hör till en annan församling i Esbo eller inte alls hör till någon församling är välkomna till skriftskolan. Anmälningen sker på samma sätt som för församlingsmedlemmarna.

Frågor?
Skriftskolprästen Brita Ahlbeck svarar på frågor om skriftskolan i allmänhet, tfn 040 546 5194, e-post brita.ahlbeck@evl.fi.

Dagssamling – vad är det?
En dagssamling är en träff på dagtid, oftast en lördag och en söndag, med lektioner och lunch/mellanmål. Dagssamlingarna är obligatoriska. Varje skriftskola har sina egna samlingar, men vi ordnar också en extra dagssamling  för dem som missat någon samling.

Vad kostar det?

Avgift för mat, logi och material:
Lägerskriftskola          170 €
Påskskriftskola            150 €
Cityskriftskola               70 €

Betalningen sker elektroniskt via en betalningslänk, som skickas till konfirmandens vårdnadshavare. Vid behov kan man ansöka om befrielse från lägeravgift. Blanketten skickades med bekräftelsebrevet och kan också printas ut som pdf-version:

Befrielse från lägeravgift

Skriftskolans säkerhetsdokument

hittar du här i pdf-version

Flera ungdomar som tillsammans formar ett kors med sina fingrar.